Technoprimitív, fantomacid, betonrock: új nevek, hatvan százalékos line-up

Október 10. és 16. között tart az idei UH Fest, amely harmincnégy hazai és nemzetközi fellépőt mutat be Budapest hat helyszínén: a Dürer Kertben, Trafóban, Turbinában, Gólyában, Három Hollóban és a Francia Intézetben. A fesztiválra már kaphatók a bérletek.

A pénteki napon, a Gólyában játszik a bristoli Young Echo kollektíva tagja, a technoprimitív dubot a disszonáns soundystem elektronikával egybegyúró Ossia. Szintén Bristolból jön és szintén a pénteki napon lép fel a cyberpunk, az ipari zajok és a rap hangzó tereiben és ütemeiben mozgó Kinlaw & Franco Franco duó.

Az UH Fest keddi napján játszik a Dürer Kertben a francia és japán tagokkal felálló Officine trió: brutalista noiserockot freejazzes no wave punk kitérőkkel, kíméletlen női énekhanggal. Idei lemezüket az Ideal adta ki.

Szombaton, a Trafó pincéjében mutatkozik be az ukrán, és jelenleg Tallinnban élő hangkollázs művész, hangarcheológus, a Muscut kiadó alapítója, Nikolaienko. Ugyanazon a helyszínen és napon tér vissza a fesztiválra a bécsi Stefan Juster, azaz Jung An Tagen, aki ezúttal duóban, az amerkai Eric Frye-jal mutatja be közöz Phantom Acid című konceptanyagukat élőben, mint Jung/Frye.

Az UH Fest továbbra egyedüli magyar partnere, társalapítója, valamint kurátora a 2015 óta működő Shape Platformnak, amely idéntől SHAPE+ néven indít új ciklust. A feltörekvő és előremutató fiatal európai zenészeket támogató, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott együttműködés részeként hét művész mutatkozik be a fesztivál egy hete alatt, köztük a Berlinben élő, saját építésű elektronikával és moduláris szintézissel kísérletező Felisha Ledesma, aki az UH Fest nyitóestjén lép a Dürer Kert színpadára.

A Shape Platformmal együttműködésben még Ale Hop, Heta Bilaletdin, Vica Pacheco, Babau, Isabella Forciniti, Frédéric D. Oberland & Irena Z. Tomažin játszanak a fesztiválon, róluk erre írtunk bővebben.

További, korábban bejelentett nevek: Coby Sey és zenekara, Kee Avil, Palmovka/Prell, a Neon Drog Arkestra, Tears|OV, Mai Mai Mai, Prison Religion, Mákó Mári: Oudemian és a Palánta. Róluk itt és itt olvasható bővebben. 

Elővételes jegyeink már a következő koncertekre is elérhetők:

Coby Sey, Kee Avil, szombat, Trafó;

Prison Religion, Palánta, Isabella Forciniti, vasárnap, Turbina;

Nyitóeste: Neon Drog Arkestra, Felisha Ledesma, Palmovka/Prell, Tears|OV, hétfő, Dürer Kert.

Emellett persze a fesztivál minden koncertjére érvényes bérleteink is elérhetők. A külön napi eseményekre mindre lesz lehetőség elővételes jegyek vásárlására, illetve a helyszínen is válthatók majd belépők a koncertek napján (a helyszínek befogadóképességétől, illetve az eladott elővételes jegyek és bérletek számától is függően). 

Az UH Fest továbbra is a szorosan vett műfaji kereteken túli izgalmakat keresi, illetve a kultúrák, színterek és szubkultúrák közti párbeszédet igyekszik erősíteni – elsősorban magyarországi premierekkel. A fellépők teljes listáját és a napi bontást szeptember közepén osztjuk meg veletek.

Back