Budapesten lép fel márciusban a Shit and Shine és a Siksa

Az UH Fest hagyományosan egy hétig tart és idén is októberben lesz, ám március 3-án extra „egynapos fesztivált” szervezünk, nemzetközi és hazai fellépőkkel. Visszatér egy régi kedvenc, aki 2010-ben tíz helyi dobossal lépett fel a fesztiválon: a texasi Shit and Shine zenéjét a néhai Térey János is megidézte egy novellájában; aki pedig ott volt azon a koncerten, azt kívánhatta, hogy most azonnal, majd rögtön utána azt, hogy soha többé ne hagyják abba. 

A Shit and Shine, azaz Craig Clouse most szólóban adja elő a Gólyában: pszichedelikus-rock-drone-experi-exoticáját? Meglátjuk!

Hozzá csatlakozik erős (aktuál)politikai töltetű feminista performanszával a Siksa duó Lengyelországból, velük érdemes a Zemsta Na Wroga (itt tekinthető meg) és a Stabat Mater Dolorosa című filmjükkel képbe kerülni, merthogy nehéz őket kizárólag a zenéhez vagy műfajokhoz kötni. Általában azonban valamiféle artpunk attitűdöt szokás velük kapcsolatban kiemelni koncertjeik energiája miatt. 

Siksa (fotó: Aga Murak)

A Siksa két tagjával egy nappal a koncert előtt, azaz március 2-án este a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesülettel együttműködésben szervezünk beszélgetést. Ezen ingyenes lesz a részvétel, részletekkel nemsokára jelentkezünk.

Harmadik nemzetközi fellépőnk a Gólyában a kultikus svájci Sudden Infant poszt-punk-industrial-noise-szabadzenei trió frontembere, Joke Lanz lesz, aki ezúttal szólóban hozza a zajt. A Shit and Shine tizenkét évvel ezelőtti legendás budapesti gitárriff-rave-jét pedig a hazai Neon Drog idézi majd meg, elektronikával és legalább egy dobbal. 

A március 3-ai koncertekre elővételben is váltható jegy.

Az esemény menetrendjéről és részleteiről annak Facebook-oldalán követhetitek az információkat.

Az esemény és a beszélgetés a Shape Platformmal és az Európai Unió Creative Europe programjával, valamint a Pro Helvetia alapítvánnyal együttműködésben valósul meg.

Back